De herfst is in het land en dat betekent automatisch dat het wild zijn opwachting maakt in de
sjiekere restaurants. De jagers trekken weer de velden en bossen in op zoek naar wild. Voor de
smulpapen onder ons wordt het weer genieten. Samen met de oudste van onze groep nam ik een
voorproefje. Op een zonnige herfstdag worden we vriendelijk ontvangen op een mooie lokatie in het Nispense. De zaak ziet er netjes uit en is keurig onderhouden. Wij kiezen voor het "menu surprise" en al vrij vlug krijgen we een 5-dubbel getrokken bouillon van patrijzen. Krachtig, mooi
van kleur, subtiel aangezet met fijne groenten, een waardige start. Even later worden we verwent met ree "op landelijke wijze". Maar liefst 4 stuks krijgen we voorgeschoteld. Eén donkerbruin en 3 wat lichter van kleur. Het streelt onze zintuigen, vooral als blijkt dat we er wat langer van kunnen genieten. De wind staat goed en ze hebben geen haast. Na een tussengerecht,
koffie en koek, worden we verrast met een forse haas. Precies zoals hij moet zijn: puur en op volle snelheid. Tot slot mogen wij ons verlekkeren aan een mannetjesfazant in vol ornaat. Een plaatje van een vogel. Tijdens dit wildavontuur genieten we in gedachten van een mooi glas herfstbok, speciaal op smaak gebracht met "houblon d 'Evèrlande".
U begrijpt, allemaal flauwekul, maar wel met een kern van waarheid. Waarnemingen op een willekeurige ochtend in ons Everland: 5 patrijzen, 4 x ree, 1 x haas en 1 x fazant. Hop groeit in 2 oude wilgen langs het weitje bij het Nispens bosje en is heel goed te zien vanaf het fietspad.
Wat een rijkdom ! Enkele weken geleden was ik met Patrick Raats van SBB in het Everland en wat vloog er voorbij ? Hét millenniumsymbool van Roosendaal...............................................juist de ijsvogel. Ik was blij dat hij er bij was want anders geloven ze me toch niet.
P.S. Er wordt niet meer gejaagd in het Everland, pacht is verlopen
dinsdag 13 oktober 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten